Ingatlan Gyorskereső
Kategória: Típus:
Megye: Ár:



Ingatlanforgalmazókat vizsgál az ügyészség Zalában

Ingatlanforgalmazók általános szerződési feltételeinek szabályszerűségét vizsgálja a Zala Megyei Főügyészség, amely egy ingatlanközvetítő ellen pert is indított.
Pirger Csaba elmondta: az ingatlanforgalmazó vállalkozások által használt szerződési formulákat vizsgálja általános ellenőrzési tevékenysége keretében a főügyészség magán- és közigazgatási jogi szakága. Arra kíváncsiak, hogy a konkrét szerződési ajánlatok megfelelnek-e a jogszabályi előírásoknak, például a cégek nem élnek-e vissza erőfölényükkel, nem tartalmaznak-e egyoldalú előnyöket a forgalmazók számára az adott szerződések.

A szóvivő hozzátette: nem egyedi ügyekben indított, célzott vizsgálatot folytat a vádhatóság, hanem általános feladatkörében vizsgálódik, mint ahogy ez korábban például autókereskedések esetében is történt.

Ha a jelenlegi, ingatlanforgalmazókkal kapcsolatos vizsgálatok során olyan szerződési feltételekkel találkoznak, amelyek ellentétesek a jogszabályokkal, a főügyészség pert indít az adott társaság ellen. Eddig egy cég esetében nyújtott be bírósági keresetet a Zala Megyei Főügyészség - közölte az ügyészség szóvivője.

Beznicza Árpád, a Zala Megyei Bíróság szóvivője az MTI-nek elmondta: polgári peres ügyként hétfőn indult bírósági eljárás egy zalaegerszegi székhelyű ingatlanközvetítő vállalkozás tevékenységével összefüggésben. A felperes Zala Megyei Főügyészség az általános szerződési feltételekben foglalt, több pontra vonatkozó szabálytalanság miatt kezdeményezte a szerződés érvénytelenségének megállapítását.
Forrás: MTI
hirdetés

webbusiness.hu


Miért válassza az Ingatlan Raktárt?

Mert nem viccelünk, amikor a nevünkkel arra utalunk, hogy mekkora mennyiségben biztosítunk hozzáférést eladó és kiadó ingatlanokhoz. Több ezer ingatlanról van szó, melyek az ingatlan piac teljes spektrumát lefedik.


Tehát ha még csak most tájékozódik, vagy már pontosan tudja, hogy mit keres, az Ingatlan Raktárban biztosan megtalálja. Tegye próbára!